Sürdürülebilir Yolcu Koltukları

Günümüz koşullarında gerek yakıt tasarrufları gerekse de zararlı emisyon miktarlarını azaltmak amacıyla sürdürülebilir tasarımlar öne çıkmaktadır.

Özellikle yolcu koltuklarının araçlarda önemli bir ağırlık ögesi olması sebebiyle de hafifletilmiş intercity koltuk modellerinin önemi her geçen gün artmaktadır. Enerji verimliliğinin de arttırılmasına olanak sağlayan bu tasarımlar ile yolcu koltuklarının tasarımlarında yapılan değişiklikler, sürdürülebilir ürünlerin öne çıkmasını sağlamaktadır.

İklim değişikliğine karşı verdiğimiz mücadele ve içinde bulunduğumuz zamanın ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını düşünerek tasarladığımız hafifletilmiş intercity koltuk modellerimiz ile birlikte sizlerin konforunu ve güvenliğini ön planda tutarken gelecek nesiller için sürdürülebilir olmayı hedefliyoruz.

Tasarım süreci içerisinde doğru malzeme kullanarak, gelecekte uzun süreli kullanımı öngörülerek yaşam ömrüne uygun tasarımlar yapılmaktadır. Hedeflediğimiz bu yolda mühendislik çeliklerinden uzaklaşarak daha hafif ve daha dayanıklı olan yüksek mukavemetli çelikler kullanıyoruz. Bu şekilde optimize ettiğimiz yolcu koltukları ile toplam araç ağırlığında %20’ye varan avantaj sağlarken, aracın çevreye yaydığı karbon emisyon oranını da azaltarak sadece sürdürebilirlik alanında değil; aynı zamanda iklim değişikliği mücadelesinde de etkin bir rol oynamaktayız.

Ayrıca son kullanıcının temas etmesi çok mümkün olmayan sünger bölgeleri belirlenerek, üretim sonucu oluşan ve proseste yeniden kullanımını mümkün kılan sünger kırpıntılarını yapılan iyileştirmeler sonucu hammadde girdisi olarak değerlendirerek geri dönüşüm malzemeleri oranını arttırmak ve sürdürebilirlik hedeflerimizi yükseltmeyi hedefliyoruz.
Kullandığımız plastik malzemelerde ömür testlerinden hiçbir taviz vermeden, tasarım değişikliği ile optimizasyon yaparak geri dönüşümü olmayan veya geri dönüşümü zor olan malzeme tipinden uzaklaşıyor, kullanılan plastiklerde %10’a yakın ağırlık azaltarak koltuk ağırlıklarını hafifletiyoruz.

Yeni nesil sürdürülebilir koltuklarda kullanılan malzemeler, ürün kalitesinden ödün vermeden seçilmekte ve konfor ön planda tutulmaktadır. Artan konfor seviyesi ile yolcuların rahat bir seyahat gerçekleştirilmesi sağlanırken araçların da maliyetleri önemli ölçüde azaltılmıştır. Düz veya alçak zeminli seçenekleri ile üretilen koltukların, tüm güvenlik testleri yapılmış ve gerekli standartlar da sağlanmıştır.

Döngüsel ekonomiye katkı sağlamak ve gelecek için sürdürülebilir olmak amacıyla çıktığımız bu yolda kaynak kullanımını mümkün olduğunca azaltarak, kaliteden taviz vermeden ürünlerin  yeniden kullanımını maksimize etmek biz canlılar için öncelikli hedefimiz olmalıdır.

  • PAYLAŞ :